http://www.gazdasaghaza.hu http://www.fmkik.hu  

A jövőért újult meg

2015. április 07. | kedd

Megújult a Gazdaság Háza, az élhetőbb jövőért, a jövendő generációkért, követendő energetikai megoldások demonstrálásáért. Ha Ön is zöldebb jövőt kíván, csatlakozzon az Energetikai Mintaház programjaihoz.

Energetikai kommunikációs mintaprojekt keretein belül újult meg a Gazdaság Háza, amely immár A+ (fokozottan energiatakarékos) energetikai tanúsítvánnyal rendelkező Energetikai Mintaházként áll a vállalkozók, gazdálkodó szervezetek, a Fejér megyei lakosság és diákság rendelkezésére.

A kommunikációs mintaprojekt az elmúlt egy esztendőben huszonötezer Fejér megyeit tett érdekeltté a fenntarthatóbb környezet kialakításában. Huszonötezer diák és felnőtt csatlakozott a kommunikációs programokhoz, képzésekhez, vetélkedőkhöz és előadásokhoz, amelyek célja a környezetünkkel kapcsolatos tudatos gondolkodásmód kialakítása a résztvevők körében.

A programok továbbra is folytatódnak, a megújult Gazdaság Háza várja az általános- és középiskolás diákokat, a társasházi közös képviselőket, a döntéshozókat, cégvezetőket, és a megye lakosságát képzésekre és vetélkedőkre.

A jövő generációjának is otthont adó Energetikai Mintaházban helyszínbejárások során megtekinthetők a megújuló energiákat hasznosító berendezések (napkollektor, napelem), a korszerű energetikai megoldások, a passzív energiatakarékos építészeti megoldások (hőszigetelés, korszerű nyílászárók), az esővízgyűjtő és szürkevíz hasznosító rendszer. Továbbá látható a modern hővisszanyerő légkezelő berendezés is, amelynek különlegessége, hogy egy része nem burkolt, így mindenki számára látványos és közérthetővé válik a rendszer működése. A látványelem a Bláthy műhely fantázianevű oktatóteremben kapott helyet, amely így bemutatja és demonstrálja az egészséges légállapot biztosítását.

A programokról bővebb információ az alábbi elérhetőségek egyikén: keop@fmkik.hu, 22/510-310, vagy személyesen a Gazdaság Házában (Székesfehérvár, Hosszúsétatér 4-6.).

A „Gazdaság Háza a fenntarthatóbb életmódért – mintaprojekt Fejér megyében elnevezésű, KEOP-6.2.0/B/11-2011-0022 azonosítószámú projekt, az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával jött létre.

vissza