http://www.gazdasaghaza.hu http://www.fmkik.hu  

A fenntarthatóságért aggódnak az autóvásárlók

2017. május 15. | hétfő

A fenntarthatóságért aggódnak az autóvásárlók

Az új autók vásárlói egyre kisebb arányban döntenek dízel modell mellett a Az intézet felmérése szerint az áprilisban vásárolt autóknak mindössze 23,8 százaléka volt dízel, ami a legalacsonyabb arány a kis lökettérfogatú benzines autókat támogató 2009-es roncsprémium óta. - Ferdinand Dudenhöffer egyetemi professzor, a CAR intézet vezetője szerint elsősorban az riasztja el a vásárlókat, hogy az Euro 6-os dízelmotorok valós közlekedési körülmények között a megengedettnél magasabb károsanyag-kibocsátását produkálnak. A bizonytalan jövő pedig egyre nagyobb szerepet játszik a vásárlói döntésekben. tanulmánya szerint. Ferdinand Dudenhöffer, a CAR intézet vezetője úgy véli, elsősorban azért, mert bizonytalan a jövő és nem tudják, hogy később milyen feltételekkel használhatják autóikat – adta hírül az MTI híreire is hivatkozva a portfolio.hu gazdasági szakportál.

A professzor arra szólította fel az autógyártókat, hogy az eladások további csökkenésének megállítása érdekében "Euro 6 plus"

tanúsítvánnyal garantálják a dízel járművek küszöbérték alatti károsanyag-kibocsátását valós közlekedési helyzetekben is.

vissza