http://www.gazdasaghaza.hu http://www.fmkik.hu  

Falak között, mégis természetben

2018. október 02. | kedd

A fenntarthatóságról tanultak a diákok a Gazdaság Házában, a Gaja Egyesület természettudományos laborjában. A munkácsys diákok komposztáltak, megismerték a talajfunkciókat, a víz körforgásának szerepét a természetben.

A Gaja Környezetvédő Egyesület – a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával együttműködve – „Korszerű természettudományos labor iskolásoknak” címmel laboratóriumot hozott létre, melynek nyitórendezvényén részt vett Kiss Szabolcs, az Alcoa Shared Services Hungary Kft. ügyvezető igazgatója, valamint Juhász László Székesfehérvár MJV önkormányzati képviselő, a környezetvédelemmel kapcsolatos feladatok tanácsnoka.

 

A labor első foglalkozására a megnyitó ünnepség alkalmával került sor, melyen a Munkácsy Mihály Általános Iskola ötödikes diákjai vettek részt. 

 

A laboratórium célja, hogy Székesfehérvár diákjai, foglalkozások keretében, kísérleti eszközök segítségével megismerjék környezetünk azon elemeit, melyekre fokozottan kell ügyelni a fenntartható és élhető jövő érdekében. Varga Gábor, a Gaja Egyesület elnöke elmondta, rendkívül fontos, hogy a fiatalságot a fenntartható életre neveljük, hiszen általános iskolás diákság éppen az a nemzedék, akik tudatos viselkedésükkel még megmenthetik Földünket. A foglalkozásokon környezetünk azon elemeivel ismerkedhetnek meg az iskolások, amelyekre fokozottan ügyelni kell a fenntartható jövő érdekében.

 

A Gaja Környezetvédő Egyesület sikeresen szerepelt az Alcoa Foundation pályázatán, melynek eredményeképpen hozta létre laboratóriumát, „Korszerű természettudományos labor iskolásoknak” címmel.  

vissza