http://www.gazdasaghaza.hu http://www.fmkik.hu  

Minden eddiginél pusztítóbb károkat okoz a klímaváltozás

2021. június 30. | szerda

A szektor jövőjével kapcsolatban Pandurics Anett, a Magyar Biztosítók Szövetségének elnöke kiemelte, hogy a legfontosabb változások a következő időszakban az Európai Unió szabályozó hatóságai felől érkeznek majd és a témák közül kiemelkedik az ESG (Enviroment, Social, Governance, azaz Környezeti, Társadalmi és Vállalatirányítási) szempontok és elvárások érvényesítése. Pandurics Anett szerint mindez nem újdonság a magyar biztosítási szektornak sem, hiszen az ágazat – természeté

 

A klímaváltozás a legnagyobb kockázat

 

A szektor jövőjével kapcsolatban Pandurics Anett, a Magyar Biztosítók Szövetségének elnöke kiemelte, hogy a legfontosabb változások a következő időszakban az Európai Unió szabályozó hatóságai felől érkeznek majd és a témák közül kiemelkedik az ESG (Enviroment, Social, Governance, azaz Környezeti, Társadalmi és Vállalatirányítási) szempontok és elvárások érvényesítése. Pandurics Anett szerint mindez nem újdonság a magyar biztosítási szektornak sem, hiszen az ágazat – természeténél fogva – az elsők között kezdett foglalkozni a klímaváltozás kockázatainak felmérésével.

A klímakockázatokkal kapcsolatban az elnök arra hívta fel a figyelmet, hogy globális szinten a káresemények bekövetkezése nem annyira az elsődleges kockázatok (hurrikánok, tornádók, stb.) területén emelkedik, sokkal inkább a másodlagos kockázatok körében, mint amilyenek a heves viharok, az árvizek, jégesők, vagy a bozót- és erdőtüzek. Ebből a szempontból a tavalyi év az 5. legrosszabb év volt világszinten azóta, hogy ilyen adatok rendelkezésre állnak, és Magyarországon is fel kell készülni az időjáráshoz köthető sok kisebb, de akár több nagyobb káresemény gyakoribbá válására.


Forrás: greenfo.hu

vissza