http://www.gazdasaghaza.hu http://www.fmkik.hu  

Ismét lehet pályázni a 150 ezer forintos e-kerékpár támogatásra

2021. október 04. | hétfő

A Klíma- és Természetvédelmi Akcióterv keretében már a 11. pályázati szakaszban támogatja az elektromos rásegítésű kerékpárok beszerzését a kormány október 4. és 8. között. Eddig 577 millió forintot osztottak ki több mint ötezer elektromos kerékpárra.

A korábbi fordulókban összesen több mint 5300 elektromos kerékpár kedvezményes megvásárlásához igényeltek 577 millió forintos hozzájárulást. Az 1 milliárd forintos keretösszegű pályázat legújabb szakasza október 4-én, hétfőn reggel 8 órakor nyílik meg – jelentette be Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára tegnapi közleményében.

A támogatás maximális mértéke a vételár fele, pedálszenzoros kerékpárok esetében legfeljebb 90 ezer forint, nyomatékszenzoros kerékpárok esetében pedig legfeljebb 150 ezer forint.

A pályázat részleteiről az IFKA honlapján érhető el bővebb tájékoztatás.
A dokumentumokat ebben a fordulóban október 8-án, pénteken éjfélig lehet benyújtani – közölte az államtitkár. A jelentkezés egyik fő feltétele, hogy a pályázó a munkaviszonyát, rendszeres jövedelmét igazolni tudja.

Forrás: greenfo.hu

vissza