http://www.gazdasaghaza.hu http://www.fmkik.hu  

Hírek

A Gazdaság Háza a fenntarthatóbb életmódért

2014. február 11. | kedd

A Gazdaság Háza a fenntarthatóbb életmódért – mintaprojekt Fejér megyében (KEOP) projekt a 2014. február 11-én délutáni nyitórendezvénnyel veszi kezdetét.

Az eseményen tiszteletét teszi Csepreghy Nándor helyettes államtitkár, és Dr. Kovács Zoltán, Fejér Megyei Önkormányzat aljegyzője. A beszédet mondókon kívül a megye vállalkozói, lakásfenntartói, valamint diáksága is képviselteti magát.

Bővebben

Diákok tanulhatnak a Gazdaság Házában

Mire jó a napelem? Mit nyerünk a napkollektor használatával? Miért fontos a megfelelő hőszigetelés? Többek között a fenti és ehhez hasonló kérdésekre is választ kaptak a középiskolás diákok a Bláthy műhely energetikai oktatásán.
Téged is érdekel a fenntarthatóság és környezetvédelem? Jelentkezz osztályoddal a Bláthy műhely foglalkozásokra, és tartsatok tanórát a Gazdaság Házában!
További információ: keop@fmkik.hu

Bővebben

Példát mutatunk

Diákokat is várunk környezeti-nevelési órákra a Gazdaság Háza Energetikai Mintaházba, amely Székesfehérváron generációk figyelmét irányítja az energiahatékony technikai megoldásokra, példát mutat a fenntartható fejlődésre. 

Bővebben

Villanyszerelők, figyelem! Egyedülálló napelemszerelő-képzés indul Pécsett

A napenergia-hasznosítás előnyei ma már mindenki számára ismertek. Rohamosan nő a lakosság és a nagybefektetők körében azok száma, akik nem csak felismerik a kiváló lehetőséget, hanem meg is hozzák a döntést, s megrendelik a napelemes rendszerek telepítését.

Bővebben

Idén minden eddiginél korábban fogja elhasználni az emberiség a Föld éves erőforrásait

Idén minden eddiginél korábban, már augusztus 1-jén elérkezik a túlfogyasztás napja, ami azt jelenti, hogy 2018-ban mindössze 212 nap alatt használja el a Föld lakossága azt az erőforrás-mennyiséget, amelynek egy évre kellett volna elegendőnek lennie ahhoz, hogy a bolygó a jelenlegi állapotában fennmaradhasson - derült ki egy új tanulmányból.

Bővebben