http://www.gazdasaghaza.hu http://www.fmkik.hu  

Hírek

Geotermikus fűtési rendszert alakítanak ki Szegeden

2022. március 22. | kedd

Öt városrészben kezdődik el a geotermikus fűtési rendszer kialakítása Szegeden, a 9 milliárd forintos beruházásnak köszönhetően – amelynek 60 százalékát uniós támogatás fedezi – mintegy felére csökken a távfűtés földgázfelhasználása.

Bővebben

A hulladékradar applikáció segítségével 66 ezer tonna illegális hulladékot sikerült felszámolni

2022. március 19. | szombat

Az elmúlt másfél évben a HulladékRadar telefonos applikáció segítségével 66 ezer tonna illegális hulladékot sikerült felszámolni országszerte - jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára szerdán Tatán, ahol bemutatta az alkalmazás továbbfejlesztett változatát.

Bővebben

Tavaly 72 százalékkal nőtt a tisztán elektromos autók eladása

2022. február 16. | szerda

2021-ben minden rekordot megdöntött a zöldrendszámos autók átadása, köztük is a tisztán elektromos autók eladása nőtt a legnagyobb arányban. A Jövő Mobilitása Szövetség szakértői szerint egyre többen ismerik fel és használják ki az elektromos autózás előnyeit.

Bővebben

2020-ban csaknem 30 százalékkal nőtt a hasznosításra átadott hulladék mennyisége

2022. január 20. | csütörtök

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) az elmúlt év legfontosabb hulladékgazdálkodással kapcsolatos adatait gyűjtötte össze.

Bővebben

Igazi vagy mű: melyik karácsonyfa a környezettudatosabb?

2021. december 21. | kedd

Mik a pro és kontra érvek a valódi, valamint a műfenyők mellett, hogyan döntheted el, hogy melyik a környezettudatosabb választás?

Bővebben