http://www.gazdasaghaza.hu http://www.fmkik.hu  

Hírek

Európa gyorsabban melegszik a világ többi részénél

2021. november 15. | hétfő

A globális felmelegedés nem egyformán érinti a világ minden részét, Európa már 2,2 Celsius-fokkal melegebb az iparosodás előtti időszakhoz képest, ami jóval meghaladja a hőmérséklet-emelkedésnek a párizsi klímaegyezményben vállalt 1,5 Celsius-fokra való korlátozását.

Bővebben

Magas szintű vízgazdálkodási technológiával rendelkezik Magyarország

2021. október 22. | péntek

Nagyon magas szintű technológiával és tapasztalattal rendelkezik Magyarország a vízgazdálkodás területén – mondta a külgazdasági és külügyminiszter a 9. Vízügyi Világfórum (World Water Forum) közép-ázsiai regionális előkészítő rendezvényén Tádzsikisztán fővárosában, Dusanbéban. 

Bővebben

Ismét lehet pályázni a 150 ezer forintos e-kerékpár támogatásra

2021. október 04. | hétfő

A Klíma- és Természetvédelmi Akcióterv keretében már a 11. pályázati szakaszban támogatja az elektromos rásegítésű kerékpárok beszerzését a kormány október 4. és 8. között. Eddig 577 millió forintot osztottak ki több mint ötezer elektromos kerékpárra.

Bővebben

Klímaváltozásról az augusztusi Gazdasági Kalauzban

2021. szeptember 12. | vasárnap

A Gazdasági Kalauz jövőbeni lapszámaiban a karbonsemlegesség kérdéskörével kívánunk foglalkozni, kiemelve ennek vállalati hatásait, körüljárva valamennyi érintett gazdasági szektort. A gazdasági hatásokon túl – mint a környezet és gazdaság felelősségteljes résztvevői – szem előtt tartjuk a környezetben létrejövő változásokat és a klíma markáns, hosszútávú változását is. 

 

Bővebben

Az idei július volt a valaha feljegyzett legmelegebb hónapunk

2021. augusztus 19. | csütörtök

Az idei július volt a valaha feljegyzett legmelegebb hónap a Földön – közölte az amerikai Nemzeti Óceán- és Légkörkutató Hivatal (NOAA), amely szerint az új rekord megszületésében szerepet játszott a klímaváltozás.

Bővebben