http://www.gazdasaghaza.hu http://www.fmkik.hu  

Hírek

Elektromos kerékpár támogatással

2021. augusztus 02. | hétfő

Az elektromos rásegítésű kerékpárok beszerzését támogató pályázatnak már a kilencedik fordulója nyílik meg augusztus 2. és 6. között – jelentette be Schanda Tamás. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese hozzátette, a kormány eddig több, mint 4,8 ezer elektromos kerékpár kedvezményes megvásárlásához járult hozzá közel 522 millió  forinttal.

Bővebben

Az EB meghosszabbítja Magyarország helyreállítási tervének tárgyalási határidejét

2021. július 28. | szerda

Az Európai Bizottság 7 uniós tagállam, köztük Magyarország esetében hosszabbítja meg a koronavírus-járvány okozta gazdasági károk utáni talpraállás finanszírozását segítő helyreállítási tervről szóló tárgyalások határidejét – közölte Veerle Nuyts, az EB illetékes szóvivője.

Bővebben

Itt az uniós klímacsomag

2021. július 15. | csütörtök

Közzétette az Európai Bizottság az úgynevezett “Fit for 55” ot, amely a 2030-ra elérendő 55 százalékos kibocsátáscsökkentéssel kapcsolatos részletesebb szabályokat tartalmazza. Az EU ugyanis 2050-re szeretné elérni a klímasemlegességet, amihez szükséges az ambíciós szintek emelése. 

Bővebben

Minden eddiginél pusztítóbb károkat okoz a klímaváltozás

2021. június 30. | szerda

A szektor jövőjével kapcsolatban Pandurics Anett, a Magyar Biztosítók Szövetségének elnöke kiemelte, hogy a legfontosabb változások a következő időszakban az Európai Unió szabályozó hatóságai felől érkeznek majd és a témák közül kiemelkedik az ESG (Enviroment, Social, Governance, azaz Környezeti, Társadalmi és Vállalatirányítási) szempontok és elvárások érvényesítése. Pandurics Anett szerint mindez nem újdonság a magyar biztosítási szektornak sem, hiszen az ágazat – természeté

Bővebben

Nemzeti hidrogén stratégiát fogadott el a kormány

2021. június 11. | péntek

Elfogadta a kormány a Nemzeti hidrogén stratégiát, Magyarország ezzel nagy lépést tett az innovatív, fenntartható, zöld gazdaság irányába – írta a közösségi oldalán az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára.

Bővebben