http://www.gazdasaghaza.hu http://www.fmkik.hu  

A Kamaráról

A Fejér Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara (FMKIK) köztestület, amely önkormányzatiság elve alapján működő gazdasági kamara. Székhelye a Közép-dunántúli régióban, Fejér megyében, Székesfehérváron, Hosszúsétatér 4-6. szám alatt a Gazdaság Házában található, amely a FMKIK működéséhez professzionális hátteret biztosít, otthont adva a megye és a tágabb régió gazdasági szereplőinek.

Az FMKIK feladatait a többször módosított gazdasági kamarákról szóló törvény, a működését meghatározó egyéb jogszabályok, valamint az FMKIK Alapszabálya és Szervezeti és Működési Szabályzata szerint látja el.

Az FMKIK 2004. év óta rendelkezik írásban dokumentált kamarai stratégiával, ISO minőségbiztosítással rendelkezik, ISO 9001:2008 szabvány szerint működik.

Az FMKIK saját finanszírozásból bevezette a Környezetközpontú Irányítási Rendszert (KIR) is. Az ISO 14001:2004 szabvány szerinti KIR tanúsító auditja 2015. januárjában volt, a tanúsítvány ünnepélyes keretek közötti átadására a kommunikációs mintaprojekt zárórendezvényén, 2015. február 12-én, csütörtökön kerül sor.

Az FMKIK Jövőképe

A Fejér Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara a mindenkor hatályos kamarai törvényben és az egyéb jogszabályokban foglalt feladatai mellett meghatározó szereplője a térség gazdaságfejlesztésének. Az FMKIK – az Enterprise Europe Network hálózat tagjaként - elősegíti a Kárpát-medencei térség gazdasági integrációját. Meghatározó érdekközvetítő és kapcsolatépítő szerepet tölt be a Közép-dunántúli régióban és tágabb gazdasági környezetében. 

Közreműködik és hozzájárul a gazdaság igényeihez igazodó szakképzési rendszer és a felnőttképzés fejlesztéséhez.  Hozzájárul a pályaorientáció sikeréhez, elősegíti a mestercím társadalmi, szakmai rangjának erősítését.

Szolgáltatói jellegű, vállalkozói szemléletű működését a korszerű módszertan, az innovációra és a fejlesztésre, a megújuló energia és környezettudatos gondolkodás alkalmazásának elősegítésére való törekvés, a Kiválóság Kultúra terjesztése és a TQM iránti elkötelezettség jellemzi.

A kamara a fenntartható helyi társadalom fejlesztésében aktív, tudatos szerepet vállal.

A Fejér Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamaráról bővebben itt olvashat.