http://www.gazdasaghaza.hu http://www.fmkik.hu  

A projekt célja

Fejér megye legnagyobb városaiban, Székesfehérváron, Dunaújvárosban és Móron is sokan laknak olyan társasházakban, ahol még nem történt energetikai korszerűsítés. A megye lakossága mindemellett több mint 400ezer fő. A megyének tehát minden polgára, a társasházi lakók, közös képviselőik, a pályaválasztás előtt álló fiatalok, a szakképzésben résztvevő tanulók és oktatóik, valamint Fejér megye vállalati, társadalmi szervezeti és intézményi döntéshozói mind szerepet játszanak abban, hogy az energia- és környezettudatos szemléletmód a gyakorlatban is egyre gyakrabban valósuljon meg, végül viselkedésmóddá alakuljon.

A Gazdaság Háza a fenntarthatóbb életmódért – mintaprojekt Fejér megyében KEOP-6.2.0/B/11-2011-0022 azonosítószámú program célja egy olyan komplex mintaprojekt megvalósítása, amely során a fenntartható életmód és a kapcsolódó viselkedésminták hosszú távon alakíthatók ki Fejér megye lakosságában, elsősorban a környezettudatos, energiahatékonyságot növelő beruházások bemutatásával és az energiafelhasználással kapcsolatos pozitív attitűdök kialakításával.

Rövid távon tehát rá kívánjuk irányítani célcsoportunk figyelmét az energiafelhasználással kapcsolatos pazarló életmódra és annak kockázataira. Bízunk benne, hogy hosszú távon az emberek nemcsak megismerik és megértik ezeket a problémákat, de kialakul bennük a változtatás iránti igény, és maguk is tenni tudnak környezetükben a fenntarthatóbb életmódért.