http://www.gazdasaghaza.hu http://www.fmkik.hu  

Modellpályázat

Megépítették kicsiben!


 

Sikerrel – és 5 látványos, szemléletes és persze működő modellel – zárult a Gazdaság Háza a fenntarthatóbb életmódért mintaprojekt márciusban meghirdetett modellpályázata, melyen öt csapatban csaknem 100 diák vett részt. A modellek közül szakmai zsűri választotta ki a legjobbat, mely az Épületgépész csapat pályaműve lett. A modellekhez egyenként kisfilm is készült, melyek bemutatják a készítést. 

A modellpályázatot a Gazdaság Háza a fenntarthatóbb életmódért – mintaprojekt Fejér megyében program keretében 15-18 éves, középiskolai diákok számára hirdette meg a Fejér Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara (FMKIK). A pályázat célja az volt, hogy a középiskolai diákok figyelmét felhívják a fenntarthatóságra, az energiapazarló életmód veszélyeire és megoldási lehetőségeire.

A verseny két fordulóból állt, melyek végén szakmai zsűri választása alapján jutottak tovább a legjobbak, valamint derült ki a győztes csapat neve. Míg az első fordulóban összesen hét csapat adta le nevezését és írásos pályaművét, a következő körben a zsűri döntése alapján öt csapat kapott lehetőséget tervei megvalósítására, és a modell megépítésére. A Gazdaság Háza a fenntarthatóbb életmódért mintaprojekt mindehhez mindegyik csapat számára biztosított 250.000.- Ft-ot.

A döntőbe jutottak:

Az elkészült modelleket szakértők segítségével ki is lehet próbálni, valamint működésükről további információt lehet kapni a 90 perc a jövőnkért, valamint a Bláthy Műhely szakértő előadóitól.

A döntőbe jutott modellekről

Ki is lehet próbálni a modelleket

Az Energiahatékonysági Modellpályázat pályázati kiírása, valamint további dokumentumai letölthetők:
Kapcsolódó galéria megtekintése >