http://www.gazdasaghaza.hu http://www.fmkik.hu  

Hírek

Ingyen áramot szeretne? Hamarosan megkaphatja

2018. szeptember 21. | péntek

A zöldenergiával termelt áram mennyisége és költsége is versenyképes lesz a gázzal, így a háztartások, amelyek az iparhoz és a mezőgazdasághoz képes kicsi energiát fogyasztanak fillérekért juthatnak majd elektromos áramhoz.

Bővebben

Elektromos autók: kevés az új modell, mégis egyre többet adnak el

2018. augusztus 31. | péntek

Az elektromos autók száma az idén Németországban meghaladja majd a 200 ezret. Ugyanakkor a 2020-ra várt egymilliós darabszámot várhatóan csak két év késéssel, 2022-ben érik el – mutatta ki az IFUA Horváth & Partners vezetési tanácsadó cég felmérése.

Bővebben

EGYETLEN FA ANNYIVAL HŰTI A KÖRNYEZETÉT, MINT KÉT KLÍMABERENDEZÉS

2018. augusztus 06. | hétfő

Képzeld a fákat párakapuknak! Minden fa annyival hűti a környezetét, mint két lakossági klímaberendezés, olvasható a Yale Egyetem által publikált tanulmányban, amely a legújabb kutatásokat összegzi. A fák levelei a transpirációnak nevezett párologtatáshoz az energiát a környezettől vonják el, ezzel hűtik a fa körül a levegőt. Minden fa naponta több száz litert is elpárologtathat, és ennek van olyan hatása, mint két klímaberendezésnek.

Bővebben

Augusztus 1-jére már elhasználtuk a Föld idei erőforrásait

2018. augusztus 01. | szerda

Idén minden eddiginél korábban, már augusztus 1-jén elérkezett a túlfogyasztás napja, ami azt jelenti, hogy 2018-ban mindössze 212 nap alatt használta el a Föld lakossága azt az erőforrás-mennyiséget, amelynek egy évre kellett volna elegendőnek lennie ahhoz, hogy a bolygó a jelenlegi állapotában fennmaradhasson - derült ki egy új tanulmányból.

Bővebben

5 meglepő statisztikai adat a megújulóenergetikából

2018. július 06. | péntek

Amennyiben az emberiség az éghajlatváltozás mértékének korlátozására és a természeti környezetre gyakorolt káros hatásának csökkentésére törekszik, akkor a következő évtizedekben mindenképpen a lehető legnagyobb mértékben át kell térnie a tiszta megújuló energiaforrásokra.

Bővebben