http://www.gazdasaghaza.hu http://www.fmkik.hu  

Hírek

Az EP jóváhagyta az új megújuló energiára és az energiahatékonyságra vonatkozó célértékeket

2018. november 15. | csütörtök

Az Európai Parlament kedden jóváhagyta a megújuló energiára vonatkozó kötelező, és az energiahatékonyságra vonatkozó nem kötelező célértéket, amelyeket 2030-ig kell elérnie a tagállamoknak, és amelyek kulcsszerepet játszanak az unió éghajlatváltozást érintő vállalásainak teljesítésében - közölte az uniós parlament kedden.

Bővebben

17 ok, amiért tisztelnünk kell az erdőket

2018. október 03. | szerda

Szárazföldünk egyharmad részét az erdő uralja, számos állat és növényfajnak otthont adva ezzel. Több milliónyi ember munkája az erdőhöz kötött, ennek ellenére 30 millió hektártól is több erdőt vágnak ki évente a Földön.​

Bővebben

Falak között, mégis természetben

2018. október 02. | kedd

A fenntarthatóságról tanultak a diákok a Gazdaság Házában, a Gaja Egyesület természettudományos laborjában. A munkácsys diákok komposztáltak, megismerték a talajfunkciókat, a víz körforgásának szerepét a természetben.

Bővebben

Meddig szigorodik Magyarországon az épületenergetikai szabályozás?

2018. szeptember 26. | szerda

Sokan tudják, hogy ez év elejétől ismét szigorodott, a 176/2008 (VI.30) Korm. rendelet által előírt és ezáltal minimálisan elvárt és elérendő energetikai jellemzők értéke új építés és jelentős felújítás esetén. 

Bővebben

Ingyen áramot szeretne? Hamarosan megkaphatja

2018. szeptember 21. | péntek

A zöldenergiával termelt áram mennyisége és költsége is versenyképes lesz a gázzal, így a háztartások, amelyek az iparhoz és a mezőgazdasághoz képes kicsi energiát fogyasztanak fillérekért juthatnak majd elektromos áramhoz.

Bővebben