http://www.gazdasaghaza.hu http://www.fmkik.hu  

Energia Labor/Bláthy Műhely

Így ismerd meg a napkollektor és a hőszivattyú működését!

A Gazdaság Háza újonnan kialakítandó Energia Laborjában működő Bláthy Műhely a megújuló energia iránt érdeklődő tehetséges diákoknak nyújt lehetőséget a témával kapcsolatos legfontosabb ismeretek megszerzésére. A gazdagon felszerelt oktatóterem egyedülálló módon mutatja be a megújuló energiát. Egy-egy napkollektort, földhőszivattyút, szalmaház szerkezetét és a szélerőművek működési elvét bemutató műszaki makett segít kielégíteni azok kíváncsiságát, akik szakképzésük alatt is érdeklődnek, hogyan lehet atom- és szénerőművek nélkül megtermelni a mindennapi szükségletekhez elegendő energiamennyiséget.

A Bláthy Műhely foglalkozásaira jelentkezni - valamint érdeklődni - az alábbi elérhetőségeken lehet:

2014 májusa és 2015 februárja között összesen 16, csoportonként 4 alkalommal tartottunk alkalmanként kétórás műhelyfoglalkozást. A téma elkötelezett és lelkes előadóitól az alábbi témákban kéthetente lehetett alaposabb ismereteket szerezni:

1. foglalkozás: energiahatékonyság általánosságban, víztakarékosság, épületenergetika
2. foglalkozás: megújuló energiaforrások: nap- és vízenergia
3. foglalkozás: megújuló energiaforrások: szél- és geotermikus energia, biomassza, biogáz

4. foglalkozás: hulladékgazdálkodás, alternatív közlekedés

Az Energia Labor és a Bláthy Műhely az előadásokon kívül is helyszínt és lehetőséget biztosít a kísérletezni szerető diákok számára, hogy a megújuló energiával kapcsolatos workshopokat szervezzenek.