http://www.gazdasaghaza.hu http://www.fmkik.hu  

Hírek

Így készült… a Gazdaság Háza – rövidfilm a mintaprojektről

2015. január 16. | péntek

A Gazdaság Háza a fenntarthatóbb életmódért – mintaprojekt Fejér megyében technológiai és kommunikációs megoldásai amellett, hogy hasznosak, sok esetben rendkívül látványosak is voltak. Éppen ezért, valamint a projekt céljának elérése érdekében kétféle tájékoztató rövidfilm is készült, különböző korcsoportoknak.

Bővebben

Egy átlagos épület fűtési problémái

2015. január 13. | kedd

A hőpazarlás megszüntetésével csaknem éves fűtési költsége harmadát spórolja meg a Gazdaság Háza. Ennek szemléltetésére, valamint a pazarlást okozó problémák ismertetésére készült a Gazdaság Háza a fenntarthatób életmódért – mintaprojekt Fejér megyében 4. tájékoztató posztere.

Bővebben

Hajrájába ér a mintaprojekt

2015. január 09. | péntek

Vége felé közeledik nemcsak a székesfehérvári Gazdaság Háza fenntarthatósági szempontokat középpontba helyező felújítása, de a mintaprojekt egésze is. Ennek ellenére az új év első két hónapjában még rengeteg programmal várja az érdeklődőket a projekt gazdája, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

Bővebben

Mikor térül meg a napelem? Nem tudjuk - elsőre

2015. január 06. | kedd

A projekt ideje alatt többször is elhangzott a kérdés, hogy kb. mennyibe kerülne, és mennyi idő alatt térülne meg egy napelemes rendszer telepítése. Ezekre a kérdésekre igazán megfelelő választ egyik alkalommal sem tudtunk adni. Most eláruljuk, mi ennek az oka.

Bővebben

Karácsonykor a környezeted is szereted?

2014. december 18. | csütörtök

A karácsony kétségtelenül a szeretet ünnepe (kell legyen). Ilyenkor összegyűlik a család, mindenki körülállja a karácsonyfát, a családtagok pedig ajándékot adnak egymásnak. A legtöbben pedig bele sem gondolnak, hogy a papírdobozban kapható, csomagolópapírba bugyolált meglepetések, a vásárláskor kapott nejlonzacskók, a minden évben újonnan vásárolt díszek milyen terhelést jelentenek a környezetnek – amit pedig egy-egy apró lépéssel jelentősen lehet csökkenteni.

Bővebben