http://www.gazdasaghaza.hu http://www.fmkik.hu  

Hírek

Egy hónapig lehet még rajzokat küldeni

2014. szeptember 22. | hétfő

Féltávhoz érkezett a Rajzverseny pályázati időszaka – még kereken egy hónapig, október 22-ig lehet beküldeni az elkészített rajzokat a Gazdaság Házába. Fejér megye általános iskolásaitól két korcsoportban – alsó és felső tagozat várjuk a pályaműveket.

Bővebben

Óraállás-rögzítési határidő a Takarékossági versenyben

2014. szeptember 19. | péntek

Első mérési időszakának végéhez ér a szeptemberben indult Takarékossági verseny, így a résztvevő csapatoknak hétfőn, szeptember 22-én szükséges rögzíteniük a villany- és vízóraállásaikat.

Bővebben

A síkkollektor működése

2014. szeptember 17. | szerda

A nap hőjét felhasználó, annak segítségével meleg vizet előállító napkollektornak is több típusa van, például a vákuumcsöves vagy a  síkkollektor, melyek Magyarországon a leginkább elterjedtnek számítanak. Ezek közül ezúttal a Gazdaság Házának Energia Laborjában makettként is elhelyezett síkkollektort mutatjuk most be.

Bővebben

Újabb eszközök az Energia Laborban

2014. szeptember 15. | hétfő

Négy darab makettel bővült a Bláthy Műhely és a 90 perc a jövőnkért programjainak helyet adó Energia Labor. Az öt – a Modellpályázat keretében készített – modellen túl immár további eszközök segítik a fenntartható megoldások, valamint a megújuló energiák használatának interaktív, kísérletező megértését.

Bővebben

5 praktikus teendő a fűtési szezon előtt

2014. szeptember 12. | péntek

Noha még csak szeptember van, várható, hogy hamarosan megjön az igazi őszi hűvös; ezzel együtt pedig a fűtési szezon és az első számlák is. Ilyenkor igazán fontos, hogy előre gondolkodva akár apróságokkal is gondoskodjunk  a hatékonyabb fűtésről. Némi figyelmességgel és minimális befektetéssel nemcsak a magas számlát lehet elkerülni, de akkár csökkenteni is lehet a csekkeken szereplő átlagos összeget. De mire kell igazán figyelni?

Bővebben