http://www.gazdasaghaza.hu http://www.fmkik.hu  

Hírek

Kérdezz és jelentkezz!

2014. szeptember 10. | szerda

Modellek, makettek, csoportmunkák és energiatotó is várja azokat, akik szeretnének többet megtudni nemcsak a fenntarthatóságról, de az otthon is alkalmazható napelemekről és más megújuló energiaforrásokról. A Bláthy Műhely és a 90 perc a jövőnkért programjai interaktív formában segítenek elmélyülni a témában; immár lehet – és érdemes – jelentkezni rájuk!

Bővebben

Öt tipp iskoláknak: így csökkentsétek energiafogyasztásotokat

2014. szeptember 08. | hétfő

Őszi fordulójához érkezett a Takarékossági verseny, melynek végén a győztes csapat – a tavasszal legjobbnak bizonyult Bugát Pál Középiskolához hasonlóan – negyedmillió forint értékű sportszercsomagot vehet majd át. Addig azonban várjuk a jelentkezőktől az első fotókat a mérőóra-állásokról, de mi is adunk néhány tippet, hogyan lehet csökkenteni a fogyasztást.

Bővebben

Mit csinál egy passzívház – és mit nem?

2014. szeptember 04. | csütörtök

A passzívházról többnyire mindenki sejti, hogy környezetvédelemmel és energiahatékonysággal kapcsolatos dologról van szó, de valójában sokkal több ennél: a passzív épületek a közeljövő építészetének egyik fő irányvonalát jelentik. 

Bővebben

A pillepalack útja

2014. szeptember 02. | kedd

A PET palack az egyik leggyakrabban előforduló hulladéktípus; nap mint nap találkozunk vele, nehezen lehet kiiktatni a hétköznapokból – éppen ezért fontos a tudatos vásárlása és szakszerű újrahasznosítása. De mi történik vele azután, hogy a szelektív konténerbe került?

Bővebben

Izgalmas tanórák a Gazdaság Házában

2014. augusztus 29. | péntek

A megszokott tanórák helyett kézzelfogható szemléltetésre, kreativitásra vágysz? Jelentkezz osztályoddal a Bláthy műhely és a 90 perc a jövőnkért programok környezeti foglalkozásaira, hogy izgalmas, interaktív tanórában legyen részetek, akár az iskola falain kívül is!

Bővebben