http://www.gazdasaghaza.hu http://www.fmkik.hu  

Hírek

Legyél Te a környezet Zöld őre!

2014. augusztus 26. | kedd

Újra rajzpályázatot hirdet a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara általános iskolás, illetve hat- és nyolcosztályos gimnáziumba járó diákok számára. A verseny célja, hogy a diákok megismerjék a fenntarthatóság elveit, illetve hogy családi körükben maguk is kezdeményezzék a környezettudatos életmód gyakorlását.

Bővebben

Hamarosan újra indul Támaszfal-képzés!

2014. augusztus 25. | hétfő

A tavaszi félév pozitív tapasztalatait is hasznosítva az év második felében is megszervezésre kerül a Támaszfal képzés a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság Háza a fenntarthatóbb életmódért mintaprojektjének keretein belül. A társasházak üzemeltetéséről, illetve a mindennapi energiahatékonyságról szóló foglalkozások célja gyakorlatban hasznosítható tudást adni a megye társasházi képviselőinek, lakosainak.

Bővebben

Őszi pályázatok a láthatáron

2014. augusztus 19. | kedd

Az ősz és az új tanév beköszöntével a Gazdaság Házánál is újraindulnak az elmúlt félév népszerű versenyei, a rajzpályázat és a Takarékossági verseny. Mindkét verseny célja népszerűsíteni a tudatos életmód elveit, és bővíteni a diákok ismereteit a fenntarthatóságról. A pályázatok a „Gazdaság Háza a fenntarthatóbb életmódért – mintaprojekt Fejér megyében” keretében valósulnak meg.

Bővebben

Kíváncsiak vagyunk a véleményére! – Elindult az Ötletfal

2014. augusztus 11. | hétfő

Hogyan érdemes takarékoskodni a vízzel? Mit kell tudni az energiatudatos építkezéshez? Milyen környezettudatos programok – pl. helyi termékek vására – vannak a közelben? Számos érdekes és hasznos, a  fenntarthatósággal, energiatudatossággal és takarékoskodással kapcsolatos témával várja a hozzászólókat a Gazdaság Háza a fenntarthatóbb életmódért mintaprojekt újonnan indult Ötletfala.

Bővebben

Így spórolunk évi 283 köbméter vizet – a 3. poszter

2014. augusztus 05. | kedd

283 m3 vizet spórolhat meg évente új esővízgyűjtő és -hasznosító rendszerével a Gazdaság Háza. Ez annyi víz, amennyit egy átlagos háztartás csaknem két és fél év alatt használ el! A Gazdaság Háza a fenntarthatóbb életmódért mintaprojekt harmadik tájékoztató posztere az új rendszer hasznát mutatja be.

Bővebben