http://www.gazdasaghaza.hu http://www.fmkik.hu  

Hírek

Jövő nyáron tiltják be az egyszer használatos műanyagok használatát

2020. június 09. | kedd

Magyarország egyeztet az iparági szereplőkkel, 15 mikron fölött megtiltja 2021. június 1-jével az egyszer használatos műanyagok használatát.

Bővebben

Ötmilliárdos pályázat elektromos autókhoz

2020. május 20. | szerda

Ötmilliárd forintos keretösszegű pályázat indul május 20-án a tisztán elektromos autók és segédmotoros kerékpárok beszerzésének támogatására - jelentette be Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára.

Bővebben

Energiahatékonysággal csökkenthető a túlfogyasztás mértéke

2020. március 30. | hétfő

Az Európai Bizottság szerint a kontinens államai már nem tudják előállítani saját energiaigényük felét sem. Az Európai Unió tagállamai, benne Magyarország évi 600 milliárd eurót költenek energiahordozók importjára, ami az éves energiaszükségletük csaknem 50%-a, miközben 500 milliárd eurót pazarolnak el évente az energiaveszteség miatt. A veszteség 40%-áért pedig az európai épületállomány felel, mivel azok közel 55%-a szigetelés nélküli.

Bővebben

Május 10-től a Föld tartalékait pusztítja Európa

2019. május 10. | péntek

A Global Footprint Network minden évben nyilvánosságra hozza a Túlfogyasztás Világnapjának aktuális dátumát, amely tavaly augusztus 1-jére esett – az év hátralévő részében a Föld csupán “hitelezte” az erőforrásait az emberiség számára. Idén először viszont arra is fény derült, hogy mikor van az európai túlfogyasztás napja.

Bővebben

Nagyon bejött Bécsnek a zöld föld

2019. április 24. | szerda

Rekord mennyiségű, 300 ezer zsáknyi bécsi földet vásároltak az osztrák főváros lakói 2009 óta. A Guter Grund nevet viselő virágföldet a város zöldhulladékának felhasználásával állítják elő, teljesen tőzegmentes és a bio-termesztésben is felhasználható, írja a greenfo.hu.

Bővebben