http://www.gazdasaghaza.hu http://www.fmkik.hu  

Hírek

Új fejezet kezdődik: hamarosan indul a fenntartási időszak

2015. február 03. | kedd

Egy év alatt az építési vállalkozó csaknem csontvázig lecsupaszította a falakat és a tetőt, majd újra beburkolta, érvényesítve ezúttal azt a szempontot is, hogy a jövő fenntarthatóbb legyen. A 2014. februárjában, majdnem pontosan két évvel ezelőtt megnyitott Gazdaság Háza a fenntarthatóbb életmódért – mintaprojekt Fejér megyében beruházási időszaka hamarosan véget ér, de meg nem áll; két hét múlva a fenntartási időszakkal folytatódik.

Bővebben

Filmeken a mintaprojekt

2015. január 23. | péntek

A Gazdaság Háza a fenntarthatóbb életmódért – mintaprojekt Fejér megyében technológiai és kommunikációs megoldásai amellett, hogy hasznosak, sok esetben rendkívül látványosak is voltak, amit  két, különböző korcsoportnak szóló kisfilm örökít meg. A filmek látványosan illusztrálják a mintaprojektet, bemutatva és magyarázva azokat az eszközöket, melyekkel közelebb kerülhetünk a fenntarthatósághoz.

Bővebben

Autózz a környezetért!

2015. január 21. | szerda

A világ – vagyis mi mind – felhasználta az üzemanyagok rendelkezésre álló alapanyagainak több felét. Ha addig találnak is új készleteket, az minden bizonnyal nehezebben kiaknázható lesz, ennek megfelelően az üzemanyagok ára (a mostani csökkenéssel ellentétben) az egekbe is szökhet. Akadnak azonban olyan források, melyek megoldhatják ezt a kérdést; ilyen a bioetanol és a biodízel.

Bővebben

A projekt vége nem azt jelenti, hogy megállunk

2015. január 16. | péntek

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a mintaprojekt előtt is elkötelezett volt a fenntarthatóság, a környezet iránt, így életében mérföldkőnek számít az Európai Unió támogatásával megvalósuló mintaprojekt. Sipos Éva, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara főtitkár asszonya szerint a projektet sikerként élik meg, hiszen bebizonyosodott, a fenntarthatóság többeket érdekel a megyében, mint azt korábban gondolták.

Bővebben

Kísérletező és vitázó tanulással a jövőért

2015. január 16. | péntek

Újabb csoportokkal folytatódik az új évben a 2014-ben már sikeres Bláthy Műhely és „90 perc a jövőnkért”. A felújítás során kialakított, kiváló infrastruktúrával ellátott Energia Laborban így továbbra is lehetőség adódik a kísérletező, felfedező tanulásra, valamint a fenntarthatósággal kapcsolatos vélemények megvitatására.

Bővebben