http://www.gazdasaghaza.hu http://www.fmkik.hu  

Hírek

Céges és intézményi takarékosság – kipróbált megoldásokkal

2014. november 28. | péntek

Több száz fős intézmények esetében a kismértékű energiafogyasztás-csökkentés is kihívás lehet – azonban megfelelő, sok esetben kevés pénzbe vagy semennyibe sem kerülő megoldásokkal jelentős megtakarítást lehet elérni. Ezúttal bemutatunk néhány, már bizonyított ötletet, melyeket akár kisebb vállalkozások is kipróbálhatnak.

Bővebben

Interaktív oktatások mindenkinek

2014. november 27. | csütörtök

Sikeres és népszerű képzések segítették ősszel a Gazdaság Háza a fenntarthatóbb életmódért mintaprojekt üzenetének minél többekhez való eljutását. A középiskolások számára meghirdetett Bláthy Műhely és a több korcsoportnak szóló „90 perc a jövőnkért” foglalkozásai az idei évet követően 2015-ben is folytatódnak.

Bővebben

Több ezer diák rajzolt és takarékoskodott

2014. november 27. | csütörtök

Csaknem háromezer iskolás bizonyította környezete iránti elkötelezettségét a Gazdaság Háza a fenntarthatóbb életmódért mintaprojekt őszi rajzpályázatán és Takarékossági versenyén, melyek november 21-i díjátadóján értékes nyereményeket vehettek át a zsűri által kiválasztott győztesek, valamint megnyitották a rajzokból készült kiállítást is.

Bővebben

Impozáns lett a konferenciaterem

2014. november 27. | csütörtök

A nyarat követően a felújítási munkálatok nehezével is végzett az építési alvállalkozó, így átadták a 2. emeleti nagy tárgyalót, valamint helyére került a szellőzést támogató légtechnika is. A fenntartható megoldások helyére kerülése mellett tehát immár termek átadása is megvalósult, valamint finomítás alatt áll az energiamegtakarítás mérését segítő rendszer is.

Bővebben

Több ezer Fejér megyei diák a fenntarthatóságért

2014. november 24. | hétfő

Tízezer embert szólított meg őszi pályázataival a Gazdaság Háza a fenntarthatóbb életmódért mintaprojekt

Csaknem háromezer iskolás bizonyította környezete iránti elkötelezettségét a Gazdaság Háza a fenntarthatóbb életmódért – mintaprojekt Fejér megyében őszi rajzpályázatán és Takarékossági versenyén, melyek pénteki díjátadóján értékes nyereményeket vehettek át a  győztesek, valamint megnyitották a rajzokból készült kiállítást is.

Bővebben