http://www.gazdasaghaza.hu http://www.fmkik.hu  

12 x 90 perc

2014. november 06. | csütörtök

Főként általános és középiskolások alkották eddig a „90 perc a jövőnkért” foglalkozásainak közönségét – ők azonban igen népes létszámban, több mint kétszázötvenen. A Vadas Tímea környezeti nevelési szakért által tartott beszélgetések végén a résztvevők játékos energiatotóval ellenőrizhetik tudásukat.

Több mint 10 csoport és összesen csaknem 250 fő szánt eddig 90 percet arra, hogy megismerkedjen az energiahasználat és környezetterhelés legfontosabb aktuális témáival és lehetséges megoldásokkal.
A csoportos foglalkozásokon a legégetőbb problémák mellett ugyanis tippek is elhangzanak, hogy ki mit tehet környezetéért, melyek azok az egyszerű dolgok, melyek egyáltalán nem vagy alig igényelnek tűlünk energiát, környezetünk fenntarthatóságáért.

A résztvevők minden esetben kérdezhetnek Vadas Tímeától, aki a szelektív hulladékgyűjtéstől kezdve a napenergia használatán át egészen a globális problémákig szívesen válaszol a kérdésekre. A másfél órás szakkörök interaktív módon zajlanak, képek, videók illusztrálják az elhangzottakat, és a megszerzett tudás ellenőrzését izgalmas és játékos energiatotó segíti.

vissza