http://www.gazdasaghaza.hu http://www.fmkik.hu  

Rajzok, makettek és képzéssorozat

2014. március 20. | csütörtök

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a Gazdaság Háza a fenntarthatóbb életmódért mintaprojekt során a fiatalokat is megszólítsa, és felhívja a figyelmüket a jelenkor energiafogyasztással kapcsolatos veszélyeire. A diákokon kívül a projektben nagy hangsúlyt fektetnek arra is, hogy Fejér megye közös képviselői a mindennapokban is hasznosítható információkkal gazdagodjanak az energetikai korszerűsítésekről.

A középiskolások számára meghirdetett Modellpályázat, valamint Takarékossági verseny, az általános iskolások számára kiírt Rajzverseny, továbbá a közös képviselők munkáját segítő TÁMASZFAL képzés célja az energiatudatos szemléletmód terjesztése. A pályázatok és a képzés részletei megtalálhatók és letölthetők a www.gazdasaghaza.hu oldalon.

​1.    „Hogyan védem a környezetem?” – Rajzpályázat általános iskolásoknak

A két korcsoportban, általános iskolás, valamint hat- és nyolcosztályos gimnáziumba járó Fejér megyei diákok számára meghirdetett rajzpályázat a fenntarthatóság és a környezet iránti felelősség fontosságát hivatott hangsúlyozni. A pályázaton részt vehetnek 7. és 8. osztályos diákok az energia- és környezettudatossággal, fenntarthatósággal kapcsolatos rajzaikkal, melyeket a hagyományos technikák mellett kollázs formájában is elkészíthetnek. A pályaműveknek a „Hogyan védem a környezetem?” kérdésre kell választ adniuk, a rajzok beérkezési határideje 2014. április 1-je.

A Rajzversenyről bővebben itt lehet olvasni.

2.    Energiatakarékossági Modellpályázat

A középiskolás diákok számára kiírt pályázat során a pályázó csapatoknak energiahatékony épületet kell tervezniük. A tervezni, barkácsolni, építeni kedvelő Fejér megyei jelentkezőknek a Gazdaság Háza mintaprojekt beruházásai során alkalmazott műszaki, építészeti és technikai megoldások felhasználásával kell tervezni egy energiahatékony épületet (vagy átalakítani egy már meglévőt).

A kétfordulós pályázat első körében a modellek írásos tervét várják a szervezők március 24-ig. A tervek közül a legjobb ötöt a tervező csapatok megépíthetik – ehhez a pályázat kiírója 200.000.- Ft értékig biztosítja az alapanyagokat.

A pályázat kiírása, szakmai tájékoztatója, valamint nevezési lapja elérhető és letölthető innen.

3.    Takarékossági verseny

A modellpályázathoz hasonlóan Fejér megyei középfokú oktatási intézmények számára meghirdetett verseny célja, hogy a középiskolások testközelből is megtapasztalják, mekkora jelentősége lehet a tudatos energiafelhasználásnak. A verseny lényege, hogy a nevező iskolák a pályázati időszakban minél nagyobb arányban tudják csökkenteni villamosenergia-, és vízfogyasztásukat, valamint a kibocsátott hulladék mértékét. A legötletesebb programmal a legtöbbet takarékoskodó intézmény negyedmillió forint értékű sportszercsomagot kap ajándékba.

A pályázat kiírása, valamint nevezési lapja elérhető és letölthető innen.

4.    TÁMASZFAL képzés közös képviselőknek

A Fejér megyei társasházi képviselők részére meghirdetett TÁMASZFAL képzésen 2014 tavaszán, illetve az év második felében lehet részt venni. A négyalkalmas képzés során a résztvevők egymásra épülő szakmai előadásokat, foglalkozásokat hallgathatnak meg a társasházak környezettudatos üzemeltetéséről és az energiahatékonyságról. A képzésen való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a Regisztrációs lap leadásával 2014. március 21-ig lehet.

A képzés részletes leírása, időpontjai, tematikája, valamint regisztrációs lapja elérhető és letölthető innen.

vissza