http://www.gazdasaghaza.hu http://www.fmkik.hu  

Példát mutatunk

Diákokat is várunk környezeti-nevelési órákra a Gazdaság Háza Energetikai Mintaházba, amely Székesfehérváron generációk figyelmét irányítja az energiahatékony technikai megoldásokra, példát mutat a fenntartható fejlődésre. 

Oktató-szemléltető, interaktív jellegű környezeti-nevelési előadásokra, kihelyezett osztályfőnöki órákra várjuk a diákokat, egyedi módszerek – modellek, makettek – alkalmazásával színesítve az elméleti oktatásanyagot. A jövő nemzedéke játékos formában sajátíthatja például az alternatív energiaforrások jelentőségét, megtanulhatják, mi a különbség a napelem és a napkollektor között, miért fontos az esővizet gyűjteni, hogyan is lehet a környezetünket élhetőbbé tenni.

Az alap- és középfokú oktatási intézményekben tanuló jövő nemzedéke, a diákság a családi gondolkodást is képes befolyásolni: lelkesedésük, nyitottságuk által a család többi tagja is nyitottá válhat az otthoni szelektív hulladékgyűjtésre, a szerves hulladékok komposztálására, vagy éppen az áram- és vízfogyasztás csökkentésére. Ez a szemlélet tovább gyűrűzik a teljes lakosságra, beleértve a vállalkozásokat is.

A felnőtt lakosság számára is nyitottak vagyunk, az energetikai korszerűsítést látogatások alkalmával mutatjuk be. Az Energetikai Mintaház nyitott közintézmény nem csupán a diákság, hanem a felnőtt lakosság – intézményi döntéshozók, cégvezetők, közös képviselők, pedagógusok – számára is. 

vissza