http://www.gazdasaghaza.hu http://www.fmkik.hu  

75 milliárdos kerettel nyílik pályázat feldolgozóipari cégeknek

2022. október 03. | hétfő

A munkahelyek megőrzése érdekében a kormány, az energiaintenzív, feldolgozóipari kkv-knak célzottan indít el energiaköltség és beruházás támogatási programot.

A program első eleme 75 milliárd forintos kerettel a magyarországi energiaintenzív feldolgozóipari vállalkozások energiaköltség-növekményének kompenzálására szolgál. A második elem tartalmazza az ugyanennek a célcsoportnak szánt energiahatékonyság-növelő beruházások támogatását.

A programban azok a magyarországi székhelyű, tavalyi beszámolójuk alapján kkv-nak minősülő cégek vehetnek részt, amelyek 2021-ben teljes lezárt üzleti évvel rendelkeznek. Ezen felül fontos feltétel, hogy a cégkivonat szerinti főtevékenységük alapján a feldolgozóiparban kell működniük, valamint a múlt évi adatok alapján energiaköltségüknek el kell érnie az árbevételük 3 százalékát.

A pályázati felület október 20-tól lesz elérhető, a kapcsolódó dokumentumok azonban már megtalálhatók a Nemzetközi Fejlesztési és Forráskoordinációs Ügynökség Zrt. honlapján, a https://nffku.hu/feldolgozoipari-kkv-energiakoltseg-es-beruhazas-tamogatasi-program/ oldalon.

vissza