http://www.gazdasaghaza.hu http://www.fmkik.hu  

Kipróbálhatók a modellek

2014. július 15. | kedd

A május 30-án tartott díjátadón kiderült, hogy a zsűri döntése értelmében az energiahatékonysági megoldásokat legkomplexebben bemutató csapat, az Épületgépész vehette át a 250.000.- Ft értékű kirándulást jelképező látványcsekket. Az elismerés azt is jelképezi, hogy ez a csapat teljesítette leginkább a pályázati kiírásban foglaltakat, és mutatta be, miként lehet alkalmazni az energiatuda

A díjátadó napján mind az öt modell kikerült a Gazdaság Háza aulájába, így minden érdeklődő megtekintheti őket. A modellekhez működési leírás is készült, melyek a kész pályaművekhez hasonlóan kihelyezésre kerültek, továbbá elérhetők honlapunkon is. A modellek bemutatását szolgálják továbbá a róluk készült bemutató videók is, ahol további érdekességek tudhatók meg nemcsak a művekről, de készítőikről is.

Annak érdekében, hogy minél több érdeklődő megtekinthesse a modelleket, és megérthesse az alkalmazott eszközök működését, a május 31-i Építők Napján mindegyik alkotás bemutatásra került – és nagy népszerűségnek örvendett. A kicsiktől a nagyokig több százan érdeklődtek a működésük iránt, és sokak számára segített megérteni többek közt a napelemek és napkollektorok közti különbséget is.

vissza