http://www.gazdasaghaza.hu http://www.fmkik.hu  

Őszi pályázatok és képzések a Gazdaság Házában

2014. augusztus 28. | csütörtök

Az ősz és az új tanév beköszöntével a Gazdaság Házánál is újraindulnak az elmúlt félév népszerű, oktató jellegű rendezvényei: a Rajzpályázat, a Takarékossági verseny és a Támaszfal képzés is. A programok célja népszerűsíteni a tudatos életmód elveit és bővíteni a résztvevők ismereteit a fenntarthatóságról.

A rajzpályázaton az alsó (1 - 4. osztály), és felső tagozatos (5 – 8. osztály) fejér megyei diákok külön korcsoportban pályázhatnak, a tematika: „Legyél Te a környezet Zöld őre!” – a környezet iránti felelősség fontossága. A diákok pályaműveik elkészítése során bármilyen kézi technikát használhatnak (hagyományos ceruza, festék, filctoll, zsírkréta, kollázsok, stb.), rajzaikban pedig azt mutathatják meg, szerintük hogyan kell és lehet felelősen élni a környezetért.

A jelentkezéshez fontos, hogy a művek A/4-es – hagyományos rajzlap – vagy A/3-as méretűek legyenek. Elküldeni, illetve személyesen benyújtani a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székhelyén, a Gazdaság Házában (8000 Székesfehérvár, Hosszúsétatér 4-6.) legkésőbb 2014. október 22. szerda 16.00 óráig lehet. A részletes pályázati kiírás elolvasható és letölthető a verseny oldalán.

A Takarékossági verseny során fejér megyei középiskolák mérhetik össze ügyességüket, hogy a pályázati időszakban mennyi energiát tudnak megspórolni fogyasztási szokásaik ésszerűsítésével, kreativitással. A versenyben résztvevő intézményeknek az 1 hónapos pályázati időszak alatt először áram- és/vagy vízfogyasztásukat kell lemérniük, valamint megfigyelniük hulladék felhasználásukat, a verseny második felében pedig az így rögzített fogyasztás mérséklésére kell törekedniük.

A verseny nevezési határideje 2014. szeptember 7. vasárnap, 16.00 óra. A részletes pályázati kiírás, valamint a nevezési lap elérhető és letölthető a Gazdaság Háza honlapján!

A Támaszfal képzés a tavaszi félév pozitív tapasztalatait is hasznosítva az év második felében is megszervezésre kerül. A társasházak üzemeltetéséről, illetve a mindennapi energiahatékonyságról szóló foglalkozások célja gyakorlatban hasznosítható tudást adni a megye társasházi képviselőinek, lakosainak.

A négy alkalomból álló őszi képzésfolyam során szakértő vendégelőadók közreműködésével sor kerül a legfontosabb környezetvédelmi alapfogalmak tisztázására, valamint a jogi, kommunikációs és pályázatokkal kapcsolatos minitréningeken túl egyéb, a mindennapi életben is jól hasznosítható információk megosztására is. 

A Támaszfal képzés ez alkalommal is ingyenes lesz, csupán előzetes regisztráció szükséges. Bővebb információ, illetve a jelentkezési adatlap hamarosan elérhető lesz a Gazdaság Háza honlapján.

 

 

vissza