http://www.gazdasaghaza.hu http://www.fmkik.hu  

Hírek

Mi a baj a visszaváltható és cserepes fenyőfákkal?

2014. december 15. | hétfő

Néhány évvel ezelőtt kezdett egyre népszerűbbé válni a cserepes és visszaváltható fenyőfák vásárlása karácsonyra, melynek egyik legnagyobb népszerűsítője a Humusz Szövetség volt. Mára sok kertészetben lehet karácsony előtt visszaváltható fenyőket találni – az előfutár Humusz viszont már nem foglalkozik cserepes fenyőkkel. Vajon mi ennek az oka, esetleg károsabb-e mint a vágott fenyő?

Bővebben

Csökkentsd a szobahőmérsékletet, és csökkenni fog a számlád!

2014. december 10. | szerda

Ha télen csak egy fokkal csökkentjük az átlagos hőmérsékletet a lakásban, akár 6 százaléknyi energiát is spórolhatsz – ráadásul ez nemcsak a pénztárcádnak tesz jót, hanem az egészségednek is. Néhány ehhez hasonló más trükköt, megoldást alkalmazva pedig még több energiát és pénzt lehet megtakarítani.

Bővebben

Energiatakarékosság főzéssel

2014. december 05. | péntek

Ki gondolkodna főzés közben azon, vajon energiatakarékosan készíti-e a zöldbabfőzeléket, a gulyáslevest, a rántott húst vagy a hétvégi süteményt? Pedig némi erőfeszítéssel akár a felére is lehet csökkenteni a főzés és sütés közbeni gáz- és áramfogasztást. Házi praktikák energiatakarékos főzéshez és sütéshez.

Bővebben

2015-ben folytatódik a Bláthy Műhely

2014. december 02. | kedd

Újabb csoportokkal folytatódik az újévben a 2014-ben már sikeres Bláthy Műhely. A Műhely a korábbiakhoz hasonló, már bevált tematikával várja az érdeklődőket, akik a modern technológiával és kiváló szemléltető eszközökkel felszerelt Energia Laborban akár helyben is megtekinthetik a napenergia „működését”.

Bővebben

Céges és intézményi takarékosság – kipróbált megoldásokkal

2014. november 28. | péntek

Több száz fős intézmények esetében a kismértékű energiafogyasztás-csökkentés is kihívás lehet – azonban megfelelő, sok esetben kevés pénzbe vagy semennyibe sem kerülő megoldásokkal jelentős megtakarítást lehet elérni. Ezúttal bemutatunk néhány, már bizonyított ötletet, melyeket akár kisebb vállalkozások is kipróbálhatnak.

Bővebben