http://www.gazdasaghaza.hu http://www.fmkik.hu  

Hírek

Oktat és szórakoztat; ez a Megújulók modellje – bemutatjuk a modelleket, 3. rész

2014. július 02. | szerda

Napelem, napkollektor, kerti csap, zuhanytálca, és „házi kerékpáros”. Noha nem a Knobloch Ferenc által vezetett Megújuló csapata nyerte a Modellpályázatot, modelljük sok hasznos információval segíti a megújuló energiák – elsősorban a napenergia – használatát.

Bővebben

Ne feledje: 2015-től kötelező a szelektív hulladékgyűjtés

2014. június 27. | péntek

Az Európai Uniós célokkal összhangban 2015-től Magyarországon is kötelező lesz szelektíven gyűjteni a hulladékot. Ennek elősegítésére a legtöbb helyen – így Fejér megyében is – már megkezdődött a házhoz menő szelektív gyűjtés kiépítése. Székesfehérváron és a környező településeken a Depónia Kft. felel a hulladékgazdálkodásért.

Bővebben

Hogyan használjunk napelemet? – bemutatjuk a modelleket, 2. rész

2014. június 25. | szerda

A napelem segítségével történő világítás megoldását mutatja be a Vörösmarty Mihály Ipari Szakképző Iskola Lumenek nevű csapata, melynek modellje egy ház metszetének segítségével segít megérteni a napenergia villamos árammá alakításának folyamatát. A pályázatra készített modelleket bemutató sorozatban az Épületgépészek után a Lumenek következnek.

Bővebben

Nyári programajánló 2. rész – természetes programok a hazai vizek közelében

2014. június 23. | hétfő

A foci VB mellett elkezdődött a nyári szünet is, így sokan már a nyári szabadságra készülődnek. A hazai tavak és népszerű üdülőhelyek környékén számtalan olyan programmal találkozhatunk, melyek bemutatják az ország természeti szépségeit, és hogy környezettudatos életmóddal megvédhetjük ezeket az értékeket. Ezúttal a Balaton, a Fertő-tó és a Tisza-tó programjai következnek.

Bővebben

Nyári programajánló – természetes programok a Velencei-tónál

2014. június 18. | szerda

A foci VB mellett elkezdődött a nyári szünet is, így sokan már a nyári szabadságra készülődnek. A hazai tavak és népszerű üdülőhelyek környékén számtalan olyan programmal találkozhatunk, melyek bemutatják az ország természeti szépségeit, és hogy környezettudatos életmóddal megvédhetjük ezeket az értékeket – első alkalommal a Velencei-tó néhány programját mutatjuk be.

Bővebben