http://www.gazdasaghaza.hu http://www.fmkik.hu  

Hírek

Nekem nem is kell szénmonoxidmérő – vagy mégis?

2014. október 10. | péntek

A mérgezéseket tekintve jobb a helyzet Fejér megyében, mint az országos átlag, mégsem lehet eléggé hangsúlyozni, miért fontos a – jó minőségű, évente bevizsgálatott – szénmonoxidmérő. Fejér megyében 2013-ban hét szénmonoxid-mérgezés történt, melyből egy végződött halálesettel. 

Bővebben

Hajrájában a pályázat – két hét van a Rajzversenyből

2014. október 08. | szerda

Az utolsó két hét kezdődik szerdán a Rajzpályázaton – a Fejér megyei általános iskolás, valamint hat- és nyolcosztályos gimnáziumba járó diákok által készített rajzokat az október 22-ig lehet eljuttatni a Gazdaság Házába (személyesen vagy postai úton). A „Legyél Te a környezet Zöld Őre!” címmel meghirdetett pályázat központi témája a fenntarthatóság.

Bővebben

Vége a Takarékossági versenynek

2014. október 07. | kedd

Ma van az utolsó dokumentációs dátum a Takarékossági versenyben, melynek aktív időszaka ezzel egy hónap után véget ér. A résztvevő iskolákat kérjük, hogy a villany- és vízórák állását email-ben vagy személyesen juttassák el nekünk, továbbá október 22-ig készítsék el a verseny beszámolóját!

Bővebben

Másfél órában a te jövődért is!

2014. október 03. | péntek

Egyre többen jelentkeznek a „90 perc a jövőnkért” programjaira, melyeken másfél óra alatt sok-sok hasznos információt lehet megtudni a fenntarthatóságról és a mindennapi energiatudatosságról. Mindezt pedig interaktív, beszélgető, vitázó formában, videókkal vegyítve. Az őszi előadásokra folyamatosan lehet jelentkezni!

Bővebben

Komposztálás télen – mit és hogyan?

2014. október 01. | szerda

Noha nem triviális, a komposztálás egész évben végezhető – igen, még télen is. Akad azonban néhány tudnivaló, amely nagyban segíti, hogy az elvégzett munka ne menjen kárba, és eredménye tavasszal felhasználható legyen a kerti munkák kezdetekor. A hőmérséklet csökkenésével, ami már érezhető és elkerülhetetlen, érdemes megfontolni az alábbiakat.

Bővebben