http://www.gazdasaghaza.hu http://www.fmkik.hu  

Hírek

Nyári programajánló 2. rész – természetes programok a hazai vizek közelében

2014. június 23. | hétfő

A foci VB mellett elkezdődött a nyári szünet is, így sokan már a nyári szabadságra készülődnek. A hazai tavak és népszerű üdülőhelyek környékén számtalan olyan programmal találkozhatunk, melyek bemutatják az ország természeti szépségeit, és hogy környezettudatos életmóddal megvédhetjük ezeket az értékeket. Ezúttal a Balaton, a Fertő-tó és a Tisza-tó programjai következnek.

Bővebben

Nyári programajánló – természetes programok a Velencei-tónál

2014. június 18. | szerda

A foci VB mellett elkezdődött a nyári szünet is, így sokan már a nyári szabadságra készülődnek. A hazai tavak és népszerű üdülőhelyek környékén számtalan olyan programmal találkozhatunk, melyek bemutatják az ország természeti szépségeit, és hogy környezettudatos életmóddal megvédhetjük ezeket az értékeket – első alkalommal a Velencei-tó néhány programját mutatjuk be.

Bővebben

Autó bioetanollal és napenergia a fenntarthatóság szolgálatában – bemutatjuk a modelleket, 1. rész

2014. június 12. | csütörtök

A Modellpályázat nyertes modellje, melyet a Vörösmarty Mihály Ipari Szakképző Iskola Épületgépész csapata készített, széles körűen mutatja be azokat az eszközöket és lehetőségeket, melyekkel egy korábban épült házat az energiahatékonyságot figyelembe véve lehet felújítani.

Bővebben

Tudtad, hogy… ma van a környezetvédelem világnapja?!

2014. június 05. | csütörtök

Szinte mindenki hallott már a Föld órájáról, a Föld napjáról, vagy éppen a víz világnapjáról. De tudta valaki, hogy ma van a környezetvédelem világnapja? A többi hasonló tematikájú világnaphoz hasonlóan a környezetvédelmi világnapnak is az a szerepe, hogy felhívja a figyelmet a személyes felelősségre, hogy mindenkinek magának kell tennie saját környezete épségéért. Íme, néhány adat és érdekesség.

Bővebben

Az Épületgépész csapat nyerte a kirándulást

2014. június 04. | szerda

Az Épületgépész csapat, valamint a Bugát Pál Középiskola vehették át a győztesnek járó díjat a Modellpályázat, valamint a Takarékossági verseny zsűrijének döntése értelmében május 30-án, pénteken. A nyertesek negyedmillió forint értékű ajándékkal gazdagodtak.

Bővebben