http://www.gazdasaghaza.hu http://www.fmkik.hu  

Az elmúlt hónapok eseményei

2014. augusztus 28. | csütörtök

A nyári hónapok a legalkalmasabbak az építkezésekre, így az elmúlt hetek fejlesztései a Gazdaság Háza épületében is számos változást hoztak. Gőzerővel készült az épület felső szintjén található előadóterem, az Energia Labor, és egyebek között a mosdók, valamint a nyílászárók is teljes felújításon, cserén estek át.

Amennyiben személyesen is szeretné megtekinteni a Gazdaság Házában zajló munkálatok állapotát, szeptembertől ismét lehetőség van szervezett Helyszínbejárásokon való részvételre. A programra a Gazdaság Háza a fenntarthatóbb életmódért mintaprojekt szokásos elérhetőségein lehet regisztrálni.

 

 

 

 

A nyár folyamán megjelent a Gazdaság Háza tájékoztató kiadványa, mely lényegre törően összefoglalja a Gazdaság Háza a fenntarthatóbb életmódért mintaprojekt legfontosabb törekvéseit és eredményeit. A kiadvány elektronikusan is letölthető a Gazdaság Háza honlapjáról.

Ugyancsak a tájékoztatás a célja a harmadik információs poszter megjelentetésének is, amelyből kiderül, hogy a szürkevíztartály kihelyezésével a Gazdaság Háza évente 283 m3 vizet tud megspórolni. A posztert és a víz felhasználásáról szóló további érdekes információkat a Gazdaság Háza hírei között is meg lehet tekinteni.

Az Ötletfal elindításának célja segíteni a tapasztalatok cseréjét. A felhasználók különböző témákban oszthatják meg tapasztalataikat és kérhetnek egymástól segítséget, úgy mint az energiatudatos építkezés, alternatív energiaforrások, illetve takarékoskodással kapcsolatos tippek.

vissza