http://www.gazdasaghaza.hu http://www.fmkik.hu  

Hírek

5 tipp: régiből újat

2014. augusztus 01. | péntek

Újrahasznosítani szinte mindenből lehet; számtalan cikk és dedikált blog mutatja be a jobbnál jobb ötleteket, miként lehet az amúgy használaton kívüli, illetve kidobásra szánt tárgyakat újra a hétköznapi élet részévé tenni. Íme, 5 tipp, amelyek jól jöhetnek újrahasznosításkor.

Bővebben

Pályázatok és programok az őszi időszakban

2014. július 29. | kedd

Rajz- és takarékossági versennyel, valamint számtalan oktatóprogrammal várja az érdeklődőket a Gazdaság Háza a fenntarthatóbb életmódért mintaprojekt a program őszi időszakában. A versenyeken értékes nyereményeket lehet nyerni, míg a hasznos információkat többek között a Bláthy Műhely és a „90 perc a jövőnkért” szolgáltatják.

Bővebben

Maradjon a víz a pénztárcában

2014. július 25. | péntek

Nyáron a szellőztetés mellett többek közt a vízhasználatra érdemes fokozottan odafigyelni, hiszen az öntözéssel rengeteg víz és ezáltal pénz elmehet a lefolyón. A takarékos öntözéskor éppen ezért néhány szempontot érdemes szem előtt tartani, hogy ne csak környezetbarát gazdák legyünk, de a számlák is mérsékeltek maradjanak.

Bővebben

Mindent a projektről – megjelent a tájékoztató füzet

2014. július 23. | szerda

Frissen megjelent tájékoztató kiadvány segíti a Gazdaság Háza felújításával és a kapcsolódó mintaprojekttel kapcsolatos kérdések megválaszolását. A tájékoztató füzetet a közös képviselőknél érdemes keresni, de letölthető innen is.

Bővebben

Már videón (is) a modellek!

2014. július 21. | hétfő

A modellpályázat lezárását követően a modellekről egyenként rövid bemutató videó készült, melyekben megismerhetjük nemcsak a készítő csapatot, de azt is, hogy az adott pályamű miről szól. A videók megtekinthetők a Gazdaság Háza a fenntarthatóbb életmódért mintaprojekt Youtube-csatonáján.

Bővebben