http://www.gazdasaghaza.hu http://www.fmkik.hu  

Hírek

Fenntartható liliputi fürdőszoba a VM Teamtől – bemutatjuk a modelleket, 4. rész

2014. július 10. | csütörtök

Apró, ám annál jobban működő zuhanyzó és csap mutatja be a napenergiával történő vízmelegítést a VM Team Modellpályázatra készített modelljén. Noha működő vízcsap a Megújuló csapat modelljén is volt, az Urbán Zoltán tanár által vezetett csapat kifejezetten ezt a megoldást szemlélteti pályaművével.

Bővebben

Hogyan gyűjtsem szelektíven a hulladékot?

2014. július 07. | hétfő

Múlt héten szó esett arról, hogy 2015-től kötelező lesz Magyarországon a szelektív hulladékgyűjtés. Cikkünk ezúttal a házhoz menő és általános szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos kérdésekre ad választ. Kiderül, mit lehet – és mit nem – otthon gyűjteni, mit kell tenni az üvegekkel vagy a veszélyes hulladékkal.

Bővebben

Oktat és szórakoztat; ez a Megújulók modellje – bemutatjuk a modelleket, 3. rész

2014. július 02. | szerda

Napelem, napkollektor, kerti csap, zuhanytálca, és „házi kerékpáros”. Noha nem a Knobloch Ferenc által vezetett Megújuló csapata nyerte a Modellpályázatot, modelljük sok hasznos információval segíti a megújuló energiák – elsősorban a napenergia – használatát.

Bővebben

Ne feledje: 2015-től kötelező a szelektív hulladékgyűjtés

2014. június 27. | péntek

Az Európai Uniós célokkal összhangban 2015-től Magyarországon is kötelező lesz szelektíven gyűjteni a hulladékot. Ennek elősegítésére a legtöbb helyen – így Fejér megyében is – már megkezdődött a házhoz menő szelektív gyűjtés kiépítése. Székesfehérváron és a környező településeken a Depónia Kft. felel a hulladékgazdálkodásért.

Bővebben

Hogyan használjunk napelemet? – bemutatjuk a modelleket, 2. rész

2014. június 25. | szerda

A napelem segítségével történő világítás megoldását mutatja be a Vörösmarty Mihály Ipari Szakképző Iskola Lumenek nevű csapata, melynek modellje egy ház metszetének segítségével segít megérteni a napenergia villamos árammá alakításának folyamatát. A pályázatra készített modelleket bemutató sorozatban az Épületgépészek után a Lumenek következnek.

Bővebben