http://www.gazdasaghaza.hu http://www.fmkik.hu  

Hírek

Zöld hűsölés

2014. július 18. | péntek

Amikor beköszönt a kánikula, légkondicionáló hiányában sokan kénytelenek alternatív megoldásokat keresni a hőérzet csökkentésére. Egy-egy ötlet kifejezetten környezetbarát és gazdaságos is lehet, így itt van néhány közülük, amelyek segítségével nemcsak a meleget lehet könnyebben elviselni, de a környezettudatos életformával is összeegyeztethetők.

Bővebben

Fűtés talajhőkollektorral – bemutatjuk a modelleket, 5. rész

2014. július 16. | szerda

Talajhőkollektor eddig egyik bemutatott modellen sem szerepelt, ám a Megújuló II. csapata – a napelem és a napkollektor mellett – a földhőszivattyú alkalmazását is bemutatja. A csapat mun​kája abban is eltér a többiekétől, hogy ezúttal egy családi ház építése esetén alkalmazandó, már a 2020-as építési előírásoknak is megfelelő energetikai megoldásokra koncentrál.

Bővebben

A bejövő vízmennyiséget legalább kétszer kell használni

2014. július 14. | hétfő

Naponta 150 liter. Ennyit vizet használ el átlagosan egy magyar ember mindennapi életében. Naponta 40 liter. A 150 liternek az a része, amelyet teljesen értelmetlenül pazarolunk el. Sokak számára teljesen ismeretlen, ám legalább ennyire hasznos eszköz a pazarlás csökkentésére az eső- és szürkevíztartály.

Bővebben

Fenntartható liliputi fürdőszoba a VM Teamtől – bemutatjuk a modelleket, 4. rész

2014. július 10. | csütörtök

Apró, ám annál jobban működő zuhanyzó és csap mutatja be a napenergiával történő vízmelegítést a VM Team Modellpályázatra készített modelljén. Noha működő vízcsap a Megújuló csapat modelljén is volt, az Urbán Zoltán tanár által vezetett csapat kifejezetten ezt a megoldást szemlélteti pályaművével.

Bővebben

Hogyan gyűjtsem szelektíven a hulladékot?

2014. július 07. | hétfő

Múlt héten szó esett arról, hogy 2015-től kötelező lesz Magyarországon a szelektív hulladékgyűjtés. Cikkünk ezúttal a házhoz menő és általános szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos kérdésekre ad választ. Kiderül, mit lehet – és mit nem – otthon gyűjteni, mit kell tenni az üvegekkel vagy a veszélyes hulladékkal.

Bővebben