http://www.gazdasaghaza.hu http://www.fmkik.hu  

Hírek

Mindent a projektről – megjelent a tájékoztató füzet

2014. július 23. | szerda

Frissen megjelent tájékoztató kiadvány segíti a Gazdaság Háza felújításával és a kapcsolódó mintaprojekttel kapcsolatos kérdések megválaszolását. A tájékoztató füzetet a közös képviselőknél érdemes keresni, de letölthető innen is.

Bővebben

Már videón (is) a modellek!

2014. július 21. | hétfő

A modellpályázat lezárását követően a modellekről egyenként rövid bemutató videó készült, melyekben megismerhetjük nemcsak a készítő csapatot, de azt is, hogy az adott pályamű miről szól. A videók megtekinthetők a Gazdaság Háza a fenntarthatóbb életmódért mintaprojekt Youtube-csatonáján.

Bővebben

Zöld hűsölés

2014. július 18. | péntek

Amikor beköszönt a kánikula, légkondicionáló hiányában sokan kénytelenek alternatív megoldásokat keresni a hőérzet csökkentésére. Egy-egy ötlet kifejezetten környezetbarát és gazdaságos is lehet, így itt van néhány közülük, amelyek segítségével nemcsak a meleget lehet könnyebben elviselni, de a környezettudatos életformával is összeegyeztethetők.

Bővebben

Fűtés talajhőkollektorral – bemutatjuk a modelleket, 5. rész

2014. július 16. | szerda

Talajhőkollektor eddig egyik bemutatott modellen sem szerepelt, ám a Megújuló II. csapata – a napelem és a napkollektor mellett – a földhőszivattyú alkalmazását is bemutatja. A csapat mun​kája abban is eltér a többiekétől, hogy ezúttal egy családi ház építése esetén alkalmazandó, már a 2020-as építési előírásoknak is megfelelő energetikai megoldásokra koncentrál.

Bővebben

A bejövő vízmennyiséget legalább kétszer kell használni

2014. július 14. | hétfő

Naponta 150 liter. Ennyit vizet használ el átlagosan egy magyar ember mindennapi életében. Naponta 40 liter. A 150 liternek az a része, amelyet teljesen értelmetlenül pazarolunk el. Sokak számára teljesen ismeretlen, ám legalább ennyire hasznos eszköz a pazarlás csökkentésére az eső- és szürkevíztartály.

Bővebben